Факт-новини: оперативні сюжети

Підтримка талановитих дітей та посилення безпеки: як допомагає місту «Гончаренко-центр»

Featured Video Play Icon

Даша — вихованка Чернігівської музичної школи №1  ім. Вільконського. З початку осені дівчина разом із однокласниками готується до масштабного різдвяного свята, аби продемонструвати все, чого встигли навчитися широкому загалу.

– Я сьогодні здавала академконцерт, і ми готуємося до Різдвяного свята, вчимо пісні до Різдвяного концерту. Мені дуже сподобалося, я навіть не нервувала, це дуже приємно тому, що мені подобається співати, – розповіла учениця Чернігівської музичної школи №1  ім. Вільконського Даша.

Нині у дітей є нові музичні інструменти, зокрема, каже директорка закладу Ольга Астаф’єва, завдяки плідній співпраціз освітньо-культурним та волонтерським простором “Гончаренко центр”. Його представники у період активних бойових дій на території Чернігова допомагали школі із гуманітарним забезпеченням. Також благодійники реалізували закупівлю спеціалізованого обладнання і меблів.

Це дуже круто скільки дітей навчається, який тут потужний колектив і це для мене дуже важливо підтримувати освіту і культуру. Не дарма, маю честь, що заснував і очолюю найбільшу в Україні мережу, недержавну мережу освітньо-культурних центрів Гончаренко Центрів. І у нас є Гончаренко центри і в Чернігові, ми дружимо з музичною школою, в міру сил намагаємося допомагати, – зазначив депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко.

Крім того, нардеп завітав до Чернігівської школи №12, де оглянув укриття, яке облаштували за кошти із міського бюджету.  Ремонт загальною вартістю 4 мільйони гривень закінчили цьогоріч у лютому.  Як розповів директор освітнього закладу Василь Гопаченко, в укритті капітально відремонтували вентеляційну систему, санітарні вузли, провели нове освітлення тощо.

Реально міська влада вкладає кошти в такі соціальні об’єкти і комунальні підприємства як наша школа  і це надзвичайно важливо показати на ділі ,що вкладені кошти дають себе в знаки і діти можуть реально відчувати себе спокійно в тому укритті,  яке ми в нашій школі маємо, – каже  директор Чернігівської школи №12 Василь Гопаченко.

–  Хочу звернути вашу увагу, що це сховище, воно вражає розмахом, якістю і це робить все місцева влада. І коли я активно боровся у Верховній Раді України за збереження міського самоврядування, за збереження податків, які мають йти. Це треба розуміти, що коли говорять, що місцеве самоврядування витрачає гроші на дурню, і на жаль є таке місцеве самоврядування, але ми бачимо скільки багато робить правильне місцеве самоврядування, витрачаючи кошти на допомогу військовим, на сховища, на те, що ніхто інший не зробить, а це життя дітей, це саме головне, що в принципі є в нашого суспільства, – підкреслив Олексій Гончаренко.

Підтримувати дітей та дбати про їх освіту і культурний розвиток – особливо важливо в час війни. Ми ризикуємо втратити цілі покоління, аби не допустити цього і закласти фундамент майбутнього нашого суспільства вже сьогодні потрібно реалізовувати спеціальні програми на державному і місцевому рівнях, в тому числі з залученням депутатських і громадських ініціатив.

На першому місці наша перемога, але якщо ми втратимо напрямки гуманітарного розвитку нашої держави, то не відомо яке майбутнє ми отримаємо. Він працює в ПАРЕ, працює дуже активно і виголошує позиції. Територія прикордоння,до якої ми відносимося,де особлива небезпека, з урахуванням того, що ПДФО забрали нам потрібні кошти. У нас багато роботи над сховищами, ми цим постійно займаємося і просимо підтримки у наших депутатів в особі Олексія Гончаренка, – зауважила депутатка Чернігівської міської ради Ірина Соломаха.

Нині у планах міста продовжити роботу над облаштуванням укриттів та  залучитися фінансовою підтримкою українських та міжнародних партнерів.