Факт-новини: оперативні сюжети

Мер міста-побратима Огре привіз допомогу нашим захисникам

Featured Video Play Icon

З допомогою та планами на майбутнє. Мер латвійського Огре – міста-побратима Чернігова – Егілс Хелманіс вже втретє від початку повномасштабної війни, розпочатої рф, приїздить в Україну. Днями зі своїм колегою як з давнім другом та партнером вкотре зустрівся очільник північного міста-героя Владислав Атрошенко.

-Коли ви були в оточенні, я ще тоді хотів приїхати, але мене весь час всі відмовляли, щоб не потрапив під кулі. Тому, щойно ви звільнились – одразу все зібрали, лікарів, всі речі, і приїхали, – зазначає голова Огрської крайової думи (Латвійська Республіка) Егілс Хелманіс.

 Огре, як і Латвія в цілому, знають нашого ворога не з чуток, а тому щиро підтримують Україну в боротьбі з країною-агресоркою. Пан Хелманіс був одним із перших дипломатів, хто відвідав Чернігів, завітавши сюди ще у квітні, одразу після понад місяця облоги і активних бойових дій, а також їздив на передову, аби на власні очі побачити, як стоять за свободу своєї держави українські воїни, та привозив допомогу військовим.

-Друзі пізнаються в біді, і ті, хто залишаються – справжні. Ми подарували пікап, дві автівки і привезли багато теплого одягу – термоодягу для військових, це наші лікарі збирали, наші містяни, – додає  Пан Хелманіс.

У свою чергу, міський голова від імені всієї громади подякував за підтримку наших захисників і власне Чернігова, адже ми вже маємо певні домовленості з Латвією щодо подальшої співпраці та відбудови як на рівні місцевого самоврядування, так і на рівні держави.

  -Дуже важливо, що Латвія, всі країни Балтії, Польща, Англія і номер один – США, це основні наші союзники, вся Європа, звісно, теж підтримує. Тому я вам дуже вдячний, – подякував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

 Україна нині є живим щитом Європи, що стоїть за демократію та європейські цінності. І попри все залишається сильною, бо з нею весь цивілізований світ.