Факт-випуски

Життя без бар’єрів

Featured Video Play Icon

Де здобути вищу освіту? Як знайти роботу? Ці питання є ключовими в житті, але дітям та молоді з інвалідністю відшукати на них відповіді складніше, ніж іншим. Шляхи подолання цих соціальних бар’єрів обговорювали 14 вересня у чернігівському туристично-інформаційному центрі представники освітніх закладів та експерти.

Як стверджують освітяни, у ВНЗ, порівняно зі школами, вступає дуже мало дітей з особливими освітніми потребами, і не всі заклади докладають достатньо зусиль, щоб створювати для них індивідуальні програми та підтримувати протягом всього процесу навчання. Наприклад, у чернігівському ліцеї залізничного транспорту для цього взяли на роботу окремого асистента.

Учасники семінару також зазначили, що небагато роботодавців бажають наймати молодь з інвалідністю навіть на ті посади, на яких вона є компетентною. Заступниця начальника управління культури та туризму міської ради Катерина Литвин під час семінару  анонсувала проведення у Чернігові заходу, в рамках якого здоровим містянам пропонуватимуть провести день в тих умовах, в яких живуть люди з інвалідністю – без зору, слуху або на візку – аби приверту увагу до їхніх потреб.