Факт-новини: оперативні сюжети

Міський палац культури: на що виділили кошти?

Featured Video Play Icon

Зберегти будівлю «Міського палацу культури ім. В. Радченка». З цією метою на виконання невідкладних робіт з тепломодернізації цьогоріч з бюджету Чернігова виділено 2,5 мільйони гривень. Це питання порушили під час розширеної наради у муніципалітеті 7-го листопада. Зокрема мова йшла про те, що тендерна процедура на виконання цих робіт відбулась на суму більш ніж 28 мільйонів гривень, але фактично в цьому році проєкт реалізовуватимуть в межах 2,5 мільйонів.

– Я не можу закуповувати тільки на поточний рік, держава каже, згідно з законодавства, що ми повинні закуповувати на загальну вартість об’єкту. Загальна вартість об’єкту на сьогоднішній день складає 28 мільйонів. Але коштів на сьогоднішній день у нас 2,5 мільйона, – пояснив начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Почеп.

Нагадаємо, проєкт термомодернізації Міського палацу культури розробили ще у 2016-му році.  А втілювати його в життя почали поетапно з 2017-го. Декілька останніх років кошти на його реалізацію з міського бюджету не виділяли. Нині йде мова про збереження самої будівлі і результатів попередніх робіт. Виникла нагальна потреба облаштувати відвід дощових вод з внутрішнього двору палацу, аби  вода з покрівлі не потрапляла до укриття, а також потрібно відремонтувати центральний вхід. Після цього роботи планують призупинити до кращих часів.

Коштів у нас у цьому році 2,5, у наступному ми закладаємо 4,5 мільйони. Це на два роки 7 мільйонів гривень. Тому звичайно вхідну групу треба закінчувати, щодо інших робіт, буде у нас більше можливостей, буде у нас інший стан в країні не воєнний,то очевидно ми зобов’язані завершити цей об’єкт  і здати його, – зазначив в.о міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Олександр Ломако підкреслив, що ані цього, ані наступного року, допоки триватиме війна, не йтиме мова про виділення повної суми для завершення проєкту.