Факт-новини: оперативні сюжети

Митрополит Епіфаній приїздив до Чернігова

Featured Video Play Icon

21 жовтня у Чернігові перебував Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній. Зранку поблизу Катерининського кафедрального собору його зустріли представники влади, духовенства та громадськості міста. Саме цього дня відзначається день віднайдення мощей преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського.
Десять років тому його канонізували і зарахували до лику святих. Предстоятель ПЦУ звершив Божественну літургію у Катерининському храмі. Саме тут перебувають мощі преподобного Меркурія Чернігівського.
У мікрорайоні Шерстянка на місці побудови майбутнього храму Митрополит Епіфаній освятив Хрест та провів Божественну літургію.
Два роки тому православна українська громада Чернігова ініціювала побудувати в мікрорайоні Шерстянка храм. На пропозицію відгукнулась міська рада. Новий храм буде зведений на честь чуда Архистратига Божого Михаїла в Хонах.
За словами настоятеля майбутнього храму, будівництво культової споруди – кропітка і велика справа. Спочатку тут зведуть невелику каплицю, а згодом – великий собор.
Церкву планують побудувати протягом декількох років. Це буде перший храм у цьому мікрорайоні.