Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські школярі презентували свої винаходи на конкурсі «3D Sity місто творців»

Featured Video Play Icon

Вражати своїми винаходами для нього стало звичною справою. Тарас Пушкар, на конкурсі «3D Sity місто творців» 16 грудня представив свій проєкт. Хлопець сконструював і зібрав пристрій автоматичного контролю видачі ключів, який має замінити вахтера. Усі складові пропонованої системи друкувалися на шкільному 3д принтері.

Підготовка юних винахідників тривала майже 4 місяці. Увесь цей час учні 9- ти шкіл готувалися, радилися з вчителями та знаходили нові рішення для покращення освітнього процесу та комфорту у школах. Організатор конкурсу, Артем Кравченко, зазначає, дітей важливо вчити аналізувати свій продукт. Унікальність, кількість витраченого часу та матеріалу, суспільна користь, ефективність – за цими критеріями обирали переможця.

Усі винахідники поетапно виконували свій проєкт. Вони самі його малювали, роздруковували на 3д принтері та збирали або склеювали деталі. Готовий проект представляли на конкурсі у 19 школі. Це не остання сходинка для винахідників, адже на деяких з них, попереду очікує захист проєкту у Малій академії наук.

На переможців очікують призи у вигляді пластику різних кольорів для нових винаходів. Також організатори кажуть, якщо на проєкт переможця буде попит, його розповсюдять у школах міста.