Факт-новини: оперативні сюжети

Де у Чернігові купити живу ялинку?

Featured Video Play Icon

Новорічні подарунки під ялинкою – напевно мрія кожної дитини. Встановлення святкового дерева вдома для багатьох містян вже стало традицією. Чернігівець Олександр разом із дружиною Юлею, на прохання дітей, обирають живу ялинку, торік вона була у них штучною.

Наразі частина дерев, що ростуть на різних ділянках і плантаціях Чернігівського лісгоспу вже відправилися на реалізацію. Загалом цього року тут плануються продати близько 5 тисяч ялинок та сосен. Задля того, аби хвойні дерева були пухнастими та гарними, лісівники мають доглядати за ними.

У цей період посилюється охорона лісових насаджень. Особливу увагу приділяють деревам, яким не виповнилося 10 років. Ялинки, котрі продають законно, мають спеціальний чіп. В іншому випадку покупець підтримує нелегальну вирубку дерев. Штраф доведеться сплатити і продавцю, і покупцю. У передноворічний час він коливатиметься від 510 до 1020 грн за одиницю.

Ціни на новорічні дерева, порівняно з минулим роком, не змінилися: від 120 до 200 гривень. Цьогоріч у місті діятиме 21 локація з продажу живих ялинок. Остаточний їх перелік затвердили 16 грудня на засіданні виконавчого комітету міської ради. Торгівля новорічними деревами триватиме до 31-го грудня.