ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Без ялинки та масштабних гулянь: різдвяно-новорічні свята у Чернігові

Featured Video Play Icon

 У Чернігові обговорюють варіанти проведення різдвяно-новорічних свят. В центрі уваги, як і минулого буремного року – дитячі емоції, адже хоча війна й постукала в домівку кожного з нас, малеча не має втрачати дитинство, переконаний виконувач обов’язків очільника Чернігова Олександр Ломако. Під час загальноміської наради в муніципалітеті він дав доручення до Дня Святого Миколая організувати святкові заходи для маленьких чернігівців, з окремою увагою на тих, кого рашисти залишили без батьківської любові.

На жаль, це більше ста діток у Чернігові, хто втратив переважно батька на фронті. І ми, як місто, маємо максимально увагу й повагу їм продемонструвати. Не жалійте кошти на це. Це мають бути нормальні подарунки. Дітям до 5 років — Миколай має приїхати додому, дітям шкільного та молодшого шкільного віку це можна якусь їм ялинку в Міському палаці організувати. Старші діти 14+, 13+ треба думати. Але всі мають бути з увагою, – зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Нагадаємо, з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар, День святого Миколая відзначатимуть 6 грудня. У цей день, для всіх бажаючих, місто також планує зробити свято в декількох мікрорайонах. Нині ж, аби створити новорічну атмосферу, у парках Чернігова почали встановлювати ілюмінації. До Миколая вони мають з’явитися на Валу, у парку Богдана Хмельницького та на центральній міській алеї.