Новини

У Чернігові викрили групу наркоторговців: вилучили психотропів на понад 250 тисяч гривень

Поліція викрила подружжя зловмисників та двох їхніх спільників, які підозрюються у збуті наркотичних засобів та психотропних речовин шляхом «закладок» у Чернігові. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє поліція області. 

Читайте також: У Прилуках поліцейські затримали двох чоловіків, які обікрали автомобіль

Оперативники Управління по боротьбі з наркозлочинністю обласної поліції отримали інформацію про подружжя з Чернігова, яке займається незаконними оборудками з наркотиками. За силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» поліцейські провели затримання підозрюваних у роздрібному наркодилерстві якраз у момент, коли вони щойно отримали чергову партію забороненого «товару». Поліція виявила та вилучила у них пакет з кристалічною речовиною вагою близько 400 грамів.

Слідчі обласного управління поліції, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання наркоторгівців. В ході обшуків поліція вилучила 25 зіп-пакетів з кристалічною речовиною, засоби для пакування, електронні ваги, пристрої для вживання наркотиків, банківські картки та мобільний телефон.

Приблизна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку складає понад 250 тисяч гривень. Вилучені під час документування злочину речові докази направлені на експертні дослідження.

Організатора злочинної групи затримано в порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Поліція вже повідомила йому про підозру у скоєнні злочину.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження, розпочате за частинами 2 та 3 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах).

Такий злочин карається позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.