Факт-новини: оперативні сюжети

Митрополит Епіфаній молився в соборі Святої Катерини в Чернігові

Featured Video Play Icon

Святиня, через яку летіли російські гради – собор Святої Катерини. Вистояв та продовжув богослужіння попри наміри агресора прорватися у місто. Вже вдруге після відступу окупантів з околиць Чернігова тут править свою службу митрополит Київський та всієї України Епіфаній у день Святої Катерини. Після переходу Православної церкви України на новий календар віряни вперше відзначають це свято 24 листопада. 

Допоки своєю незламністю, мудрою проповіддю та прикладом, вона багатьох свідків її страждань надихнула надихнула увірувати в Христа, і хоча вже минуло 17 століть, Свята великомучениця Катерина, а також і інші мученики та сповідники надихає нас і нині твердо й непохитно триматися християнської віри, – зазначив митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Владика Епіфаній під час своєї святкової проповіді зазначив: росія спекулює на вірі, аби виправдати звірства, які вона щодня чинить на території України. Культ перемоги, який існував ще у Римській імперії, зародився і на московській землі, де замість Бога прославляється зброя та війни. Кремлівський тиран змушує поклонятися собі, а непідвладні йому терплять муки.

– Зупиніться, опам’ятайтесь, відкрийте очі, подивіться на смертельні, отруйні плоди, які “руський мір” несе українському народові і всьому світові, загрожуючи навіть глобальною катастрофою, – підкреслив митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

За словами митрополита, Свята Катерина не відмовилася від своєї християнської віри попри тортури та страту. А ось вчення “руського міра”  намагаються переконати, що благословення відвертого зла є істинним втіленням віри, святості та джерелом благодаті. І сьогодні наші воїни відстоюють цінності добра та миру, боронять України, а разом з тим і весь цивілізований світ.