ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Інвест-няня по-чернігівськи: хто зацікавлений у благоустрої?

Featured Video Play Icon

Інвест-няня по-чернігівськи. Так Олександр Ломако під час розширеної наради назвав блокування міською військовою адміністрацією рішення  про виділення кількох земельних ділянок для благоустрою. На думку в.о. міського голови, такі дії не сприяють розвитку бізнес-клімату в місті.

  Коли у нас  влада говорить про підтримку бізнеса, про інвестиційний клімат, бла-бла-бла і все інше, то обіцяють максимальне сприяння і підтримку. На жаль, коли справа доходить до практики, то ми бачимо, зворотнє. На жаль,  по вертикалі центральної влади “інвест няні” так звані, вони і до нас добралися, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако

Місто зацікавлене в тому аби  інвестори, зводячи новий багатоквартирний будинок,  облаштовували і прибудинковий простір. Щоб поряд з новобудовою одразу з’являлися зелена зона, лавочки, дитячий майданчик тощо. Ідея вже отримала відгук: кілька запропонованих проєктів розглянула і ухвалила містобудівна рада. Депутати погодили виділення земельних ділянок під благоустрій, але МВА заблокувала рішення.      

Те, що його заблокували, це теж античернігівське  рішення. Тому що воно було повністю законне. Ну, таке бачення пріоритетів: не безпека і оборона, а земля і гроші, – зауважив  Олександр Ломако.

Благоустрій потрібен не інвесторам, а  передусім Чернігову, наголосив Ломако. У міста є безліч інших більш пріоритетних питань. Займатися облаштуванням окремих ділянок немає ні часу, ні коштів.   

Місту, зрозуміло, що вигідніше, щоб була зроблена територія, тому що у нас мільйон проблем, і точно у нас руки не дійдуть на пятачку на перехресті Київської і Гончої, там такий пятачок  –  “зелена зона”. Якщо там буде якесь місце відпочинку для мешканців будинку, всі від цього виграють. Таких місць по Чернігову тисяча і у нас проблем інших багато. Біля “Деснянської правди”, артерія центральна міста, тільки дороги, немає нічого. Тільки через дорогу від будівництва, яке зараз планується, під яке вже виділена земля, повністю, там всі дозволи є, земля виділена, там нічого інвестору не потрібно. Але він хоче зробити через дорогу “зелену зону” для мешканців цього мікрорайону.  Хто від цього виграє? Чернігів від цього виграє, тому що ми без витрачання жодної копійки коштів робимо і таких там 6 локацій у Чернігові, я дві назвав, які всі знають., – підкреслив Олександр Ломако.

Олександр Ломако дав доручення управлінню земельних ресурсів готувати відповідні документи вже на наступну сесію. А також підготувати проект рішення про земельні аукціони. І ще одне доручення – розробити положення про виділення під забудову земельних ділянок на конкурсних засадах. В робочу групу крім фахівців, які займаються земельними питаннями, депутатів і забудовників будуть включені представники громадськості.