ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Звання «Почесний громадянин Чернігова» отримають четверо військових

Featured Video Play Icon

Найвищою нагородою, яка є у Чернігові, – Почесний громадянин міста, – по-життєво отримають ще четверо людей. «Це військові, котрі героїчно тримали оборону міста. Завдяки їх професійності і мужності вдалося відстояти наш регіон та відігнати ворога», – підкреслив секретар міської ради Олександр Ломако на засіданні спеціальної депутатської комісії 12 вересня.

До речі, наших воїнів, які самовіддано боронили Чернігів, вже відзначили і в Пентагоні. Там висловили своє захоплення Українською армією, яка захищала нашу територію та не дала можливості рашистам накоїти біди, яку ми, напривеликий жаль, бачили у Бучі, Ірпіні, Гостомелі та в деяких окупованих селах нашої області. За словами Олександра Ломако, нагорода – Почесний громадянин – це можливість нам, чернігівцям, висловити ще раз свою подяку та повагу до справжніх героїв, а таких, насправді , в нашому місті дуже багато.

Медалі за оборону Чернігова отримають всі, хто проявив найкращі свої людські якості в боротьбі з ворогом, зазначив секретар міської ради. Протистояння українців, зокрема чернігівців проти окупантів, ще відкриє нам багато прізвищ, які обов’язково увійдуть в підручники історії. Тому важливо тих, хто зміг вижити і тих, хто загинув, зараз вшанувати. Віримо, що ця кривава війна, яку розгорнула росія, завершиться перемогою українського народу і цей подвиг наших воїнів- героїв ніколи не доведеться повторювати.