Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівці отримають виплати за міськими соціальними програмами

Featured Video Play Icon

4 травня виконавчий комітет Чернігівської міської ради прийняв низку рішень щодо чергових виплат чернігівцям в межах міських соціальних програм. Так, було погоджено виплату 15-ти членам родин загиблих захисників і захисниць України на суму понад 750 тисяч гривень. Ще одна родина отримає 20 тис.грн. на встановлення пам’ятника загиблому захиснику.

В цьому році вже отримала цю допомогу 138 осіб. Загальна сума – 8 мільйонів 285 тисяч 666 гривень, – повідомила директорка департаменту соціальної політики ЧМР Ірина Марчук.

 Члени виконкому погодили виплати часткової компенсації на встановлення вікон шести містянам на суму в понад 76,5 тис. грн. Як зазначила Ірина Марчук, програмою скористалися 720 мешканців міста, їм виплачено майже 9 млн. грн.

– Динаміка не велика. Ви самі бачите, шість заяв це не велика кількість. У нас на розгляді ще за останній тиждень дві заяви. Хочу також нагадати мешканцям нашого міста, що прийом заяв ми здійснюємо до першого червня за цією програмою, – зазначила Ірина Марчук.

Також одноразову матеріальну допомогу виділено 20 власникам приватних житлових будинків, які були пошкоджені або зруйновані ворогом, сума виплат складе понад 280 тис. грн.

Скористались цією програмою 1818 мешканців міста. Загальна сума коштів 29 мільйонів 280 тисяч. Також ця програма у нас розрахована на перше півріччя і прийом документів до першого червня, – зауважила директорка департаменту соціальної політики ЧМР.

В Чернігові тривають виплати мешканцям пошкоджених або зруйнованих багатоповерхівок. Цього разу 82-ом постраждалим призначена матеріальна допомога – від 5 до 20 тисяч гривень. Всього її отримали 233 людини на загальну суму 4 млн. 660 тис. грн.