ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові стартували Дні Європейської спадщини

Featured Video Play Icon

  У Чернігові розпочалися Дні Європейської спадщини. Наше місто вже вдруге реалізує цю ініціативу. Щодня і до кінця тижня проходитимуть різноманітні заходи — екскурсії, фотоквести, майстер-класи, виставки та лекції. Програма розрахована на різні вікові групи.

У перший день у Туристично-інформаційному центрі розповіли про графік проведення заходів та їх тематику, а також представили каталог “Об’єкти культурної спадщини Чернігова, пошкоджені внаслідок російської військової агресії”. У виданні міститься стисла інформація про 19 знакових споруд міста, світлини до і після ворожих атак та загальні відомості про руйнування. Текст дублюється англійською мовою. Каталог стане у нагоді під час візитів іноземних дипломатичних місій, а також, у перспективі, допоможе створити нові туристичні маршрути.

 За словами Катерини Литвин, на містян чекатимуть велоатракції — велопробіг, робота веломайстерні; екскурсії музеями Коцюбинського та музеєм музичної культури Чернігівщини ім. Л. Ревуцького; екскурсія “Дерев’яне мереживо”, а також виставка “Розстріляна весна Чернігів 2022”, на якій будуть представлені світлини та аудіоісторії тих, хто зазнав окупації. Тему навколишнього середовища реалізують прогулянкою Ялівщиною у суботу.

Також у суботу можна бути пройти маршрут пам’яті — місцями, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок ворожих атак.

Детальну інформацію про заходи, які заплановані на Дні Європейської Спадщини, можна знайти у соціальних мережах Чернігівського туристично-інформаційного центру. Щоб стати учасником події, потрібно зареєструватися за QR кодом, або написати у приватні повідомлення офіційним акаунтам ТІЦ.