Факт-новини: оперативні сюжети

Відновлення сімнадцятиповерхівки по вулиці Чорновола: на якій стадії роботи?

Featured Video Play Icon

Пошкоджена внаслідок ворожого обстрілу сімнадцятиповерхівка по вулиці Чорновола на завершальній стадії відновлення. Авіабомба, яку російський літак спрямував на цей житловий квартал у березні минулого року, влучила у 14 поверх. Вона зруйнувала велику кількість монолітних конструкцій, міжквартирних перегородок та вибила майже всі вікна. Нині більшість будівельних робіт, передбачених проєктом – виконано.

Відновлено моноліт, внутрішні перекриття, міжквартирні перегородки. Скажімо так, той об’єм встановлення склопакетів, який був доручений нам за проєктом – виконаний. На даний час ще залишилося виконати нам посилення залізобетонних конструкцій, виконати огородження балконів. Також, можливо, ще після виконання огородження потрібно буде встановити склопакети, – говоритьПавло Хайтов, директор підрядної будівельної організації

Цей будинок, як і решту багатоповерхівок, що потрощені прямим влучанням, капітально відновлює місто. Допомагають власникам постраждалих квартир і благодійні фонди.

Щодо квартир, які не від прямого влучення постраждали, то нам допомагає чеський фонд “Людина в біді”. У них програма, певні умови були. Зараз майже всім встановили вікна, чекаємо на вхідні двері і заключний етап від цього фонду – міжкімнатні двері, – розповідає Олена Юрикова, голова правління ОСББ

Вибуховою хвилею пошкодило й більшість ліфтів. Їхнім відновленням також займається підрядна будівельна організація. Наразі один ліфт вже працює, ще один – ремонтують. Через часті відключення електроенергії не було можливості прискорити хід виконання робіт.

Відключення світла відповідно перешкоджало роботі в тій частині, що потрібно було якийсь час витрачати на влаштування генератора, підключення тих інструментів, які працюють від електричної енергії, підлаштування під, скажімо так, робіт, наявних інструментів під генератори – зазначив Павло Хайтов, директор підрядної будівельної організації.

Відновлення комунікацій у пошкоджених квартирах та облаштування фасаду будинку проведуть найближчим часом. Загалом, завершити ремонтні роботи на цьому об’єкті підрядна будівельна організація планує вже на початку травня.