Новини

Над проєктами відновлення Чернігова працює французький архітектор Мартін Дюплантьє

У Чернігові вже сьогодні планують відновлення міста та проєкти, які змінять його на краще після Перемоги. Про це повідомив секретар міської ради Олександр Ломако у ФБ.

До Чернігова завітав французький архітектор і урбаніст Мартін Дюплантьє.

Читайте також: Олена Костевич виборола перемогу на міжнародному турнірі H&N Cup

«Відвідали декілька локацій. Подивилися приміщення міського РАЦСу та його можливе застосування, а також територію вздовж річки Стрижень. Це один із перспективних напрямків, тому що ця зона має стати родзинкою міста. І хотілося б організувати її з врахуванням кращих європейських практик та досвіду. Щодо будівлі, то місту дуже потрібен сучасний якісний конференц-зал. Будемо думати в цьому напрямку», – зазначає Олександр Ломако у дописі.

Нагадаємо, що відразу після завершення активних бойових дій біля Чернігова було підписано меморандум з архітектурним бюро «Yakusha Studio» та спільно розроблено концепцію розвитку «Чернігів – стійке місто!». У ній дуже багато цікавих напрацювань.

«Синергія українських та європейських фахівців допоможе нам реалізувати проєкти, які сприятимуть стійкому розвитку Чернігова, як комфортно, сучасного та цікавого європейського міста!», – підкреслює Олександр Ломако.