Факт-новини: оперативні сюжети

  У житловому будинку на вулиці Доценка триває ремонт: намагаються встигнути до подачі тепла

Featured Video Play Icon

Сім місяців минуло відтоді, коли у будинок №15 на вулиці Доценка у Чернігові поцілив російський снаряд. Скромна “панелька” стала однією з майже 150-ти житлових будівель, що зазнали прямих влучань від окупантів. Нині в будинку йде ремонт. На фасаді можна побачити своєрідні шрами сірого кольору – сліди від осколків, залатані будівельниками. Але найбільшу увагу привертає одна з квартир на третьому поверсі. Це оселя Людмили Чорної. Саме сюди того страшного дня влетів снаряд рашистів.

Від загибелі Людмилу Чорну врятувало “правило двох стін”, але саме помешкання було майже повністю знищене. Після обстрілу вхідні двері заклинило, і жінку довелося визволяти з квартири. Основний удар прийняв на себе санвузол, його найближчим часом відновлюватимуть.

Наводити лад у квартирі та облаштовувати базовий побут Людмилі Чорній спочатку допомагали чернігівські волонтери, ми раніше розповідали про це в інформаційних випусках. Робота була важкою, об’єм уламків стін, залишків меблів і сантехніки був величезним. А тепер жінка сама допомагає будівельникам, прибирає помешкання.

Повноцінний ремонт Доценка, 15 розпочався у вересні. Роблять його за кошти міського бюджету. Затримка сталася через проблеми з постачанням матеріалів, тривалим було виготовлення проєктно-кошторисної документації. Поважний вік і структура “панельки” додали будівельникам клопоту – монтували стійки та балки для підтримки конструкцій під час розбору пошкоджених стін.

Підрядник обіцяє завершити всі роботи за два тижні. Внутрішні мережі, в тому числі система опалення, вже відновлені, тому з початком опалювального сезону в оселі Людмили Чорної має бути тепло.