Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові затримали наркоугрупування

Featured Video Play Icon

Наркотики і психотропні речовини на мільйон гривень. Правоохоронці затримали наркоугрупування, яке розповсюджувало заборонені речовини на території Чернігова.

У ході обшуків місць проживання та транспортних засобів було вилучено понад півтора кілограма канабісу, близько кілограма амфетаміну, 250 наркотичних пігулок та гриби, а також банківські картки, мобільні телефони, сім-карти, комп’ютерну техніку, «чорнові» записи, ваги та фасувальні матеріали.

Загальна вартість за цінами «чорного» ринку становить близько мільйона гривень. Свій «товар» фігуранти пропонували «клієнтам» у власній Інтернет-крамниці через месенджер. Координати з місцем знаходження закладок, яких в день робили близько 150, надсилали замовникам після надходження коштів на електронні гаманці. Щомісячний прибуток сягав майже півмільйона гривень.

Лідера угрупування та двох його спільників затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі готують повідомлення про підозру за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України. Питання про підозру ще одному учаснику та обрання запобіжних заходів всім фігурантам у вигляді тримання під вартою буде вирішуватися після проведення необхідних процесуальних дій. За чинним законодавством їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.