Факт-новини: оперативні сюжети

Серпнева сесія міської ради: які рішення ухвалили депутати?

Featured Video Play Icon

Словами співчуття родинам чернігівського політичного експерта та журналіста Юрія Паперного та народного депутата  України Володимира Бондаренка, які завчасно пішли з життя, розпочав пленарне засідання 10 -ї сесії ЧМР 8 скликання  Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Також він  публічно привітав  олімпійську чемпіонку Олену Костевич з присвоєнням їй звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» , вручив орден «За мужність і відвагу» чернігівцю, учаснику визволення міста Лисичанськ , майору  Олександру Василенку. Цей орден є вищою нагородою об’єднання громадян “Країна”. Почесну грамоту Чернігівської міської ради та виконавчого комітету отримала і Ольга Петренко, вчителька української мови та літератури  школи № 28, яка увійшла до ТОП-50 найкращих вчителів України.

А далі депутати розглядали питання порядку денного. Дев’яти чернігівцям посмертно присвоїли почесні звання ” Захисник України – Герой Чернігова” . Обговорили та  підтримали Програми розвитку  туризму та міжнародних зв’язків. А також затвердили концепцію озеленення Чернігова на наступні 5 років.

 Згідно з програмою у Чернігові висадять понад 6, 5 тисяч дерев,проведуть частковий облік зелених насаджень, обстежать мінімум 60 тисяч дерев, облаштують ряд зелених зон та коридорів. На пленарному засіданні розглянули також низку земельних проєктів. Так питання будівництва багатоповерхівки на розі вулиць Київської та П’ятницької  на прохання замовника зняли з розгляду, виділення земельної ділянки ” Чернігівбудінвесту” по вулиці Коцюбинського 84-а до вирішення питання у суді теж від термінували. Загалом на  сесії розглянули близько 50-ти питань порядку денного. Одноголосно підтримали проєкт Звернення до Прем`єр – міністра України та Міністра розвитку громад та територій України щодо ризиків опалювального сезону. Як відомо Уряд делегував місцевим громадам право встановлювати тарифи, але не дав для цього механізмів, а Президент рекомендували їх не підвищувати. – наголосив Владислав Атрошенко.

Про ці ризики і не тільки  говорили на пленарному засіданні. Так, за попередніми розрахунками різниця  тільки між діючими тарифами на тепло та  гарячу воду складе близько півмільярда гривень. А це  практично весь бюджет розвитку Чернігова. При цьому якщо теплогенеруюча компанія не сплатить наперед вартість газу, його ціна зростає майже вдвічі,і ці кошти потрібно комусь компенсувати,- акцентував Чернігівський міський голова.