ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові виплатять допомогу містянам та демонтують кричущі рекламні вивіски

Featured Video Play Icon

В Чернігові триває виконання міських соціальних програм. Виконавчий комітет на засіданні 1-го червня погодив виплату допомоги 86-ти сім’ям за міською програмою підтримки народжуваності. Загалом вони отримають 755 тисяч гривень.

-В тому числі 49-ти мешканкам, що народили першу дитину, на загальну суму 245 тисяч гривень, 25-ти мешканкам, що народили другу дитину на загальну суму 250 тисяч гривень, 10-ти мешканкам, що народили третю дитину на загальну суму 200 тисяч гривень, одній мешканці, що народила п’яту дитину 20000 гривень, і одній мешканці, що народила двійню на загальну суму 20 тисяч гривень, – повідомила начальниця відділу звернень громадян ЧМР Ірина Брусильцева.

За підрахунками, Чернігову знадобиться більше двох років на те, щоб досягти тієї кількості населення, яка була у місті до російського вторгнення.

-Тому нас чекає дуже складний період. Але ми, як влада міста, все що можемо, робимо. Але треба працювати краще в цьому плані, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Також виплати здійснюватимуться за програмами підтримки людей, що постраждали внаслідок російського вторгнення. Матеріальну допомогу отримають власники пошкоджених та зруйнованих приватних житлових будинків, члени сімей загиблих Захисників і Захисниць України. Десяти чернігівцям частково компенсують відновлення вікон, пошкоджених внаслідок обстрілів.

-На суму 134243 гривні 29 копійок. Компенсацією за даною програмою скористалися вже 726 мешканців нашого міста, – зауважила заступниця директора департаменту соціальної політики ЧМР Людмила Количева.

Також виконком погодив демонтаж 18-ти рекламних вивісок, які не відповідають дизайн-коду міста. Вони знаходяться на вулиці Ремісничій. Їхнім власникам надали два тижні на те, щоб прибрати вивіски самостійно. Окрім цього, буде профінансовано будівництво каналізації на вулиці Героїв Маріуполя за програмою 80/20, яке планували ще позаторік.