Новини

У Чернігові затримали шахрайку, яка ошукала містян на понад 200 тисяч гривень

Чернігівська поліція затримала 35-річну безробітну чернігівку, яка упродовж місяця ошукала 6 літніх людей та 11-річну дитину. Зловмисниця виманила у потерпілих загалом понад 200 тисяч гривень.

За інформацією поліції Чернігівської області, зловмисниця телефонувала пенсіонерам на стаціонарний телефон і повідомляли, що їхні син/дочка потрапили в ДТП. Після цього, невідома жінка забирала у пенсіонерів кошти нібито на «вирішення питання» чи «лікування» рідних.

Так, 3 листопада шахрайка по телефону залякала 11-річну дівчинку: нібито на її матір наклали прокляття і жінка обов’язково помре. Щоб врятувати маму, від дівчинки вимагали знайти в оселі всі заощадження та ювелірні прикраси. Виконуючи шахрайські вказівки, дитина зібрала цінності і викинула їх з вікна, де їх підібрала невідома жінка.

Співробітники карного розшуку з’ясували, що до серії шахрайств причетна одна й та ж особа. Нею виявилась 35-річна безробітна жителька Чернігова. Жінку затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині поліцейські встановлюють особу її спільника та перевіряють жінку на причетність до скоєння аналогічних злочинів на Чернігівщині

Найближчим часом слідчі планують повідомити зловмисниці про підозру у скоєнні злочинів та обрати запобіжний захід.

Триває досудове розслідування.