Факт-новини: оперативні сюжети

Газова безпека очима дітей: у Чернігові нагородили переможців конкурсу творчих робіт

Featured Video Play Icon

Безпечне використання газу у побуті. До Міжнародного дня захисту дітей  “Чернігівгаз” представив переможців конкурсу творчих робіт. Малеча  за допомогою малюнків,  віршів, загадок та коміксів зображувала правила користування газом. Святковий настрій у цей день дітлахам подарували пес Патроша та “Супергаз”.

– Щорічно «Чернігівгаз» проводить до дня охорони праці, 28 квітня, конкурси дитячого малюнку серед дітей наших працівників. В цих малюнках дітки відображають як вони бачить роботу своїх батьків, як вони переживають, як вони бачить безпеку життя газу в побуті своїми очима. Крім того, ще приймали участь дітки з Чернігівського обласного ліцею, – розповів технічний директор АТ “Чернігівгаз” Сергій Савченко.

Конкурс проводився у двох вікових категоріях: шість-одинадцять та дванадцять-сімнадцять років. Серед понад ста робіт журі обрало 19, які увійшли до буклету “Безпечний газ”. Шість переможців, що створили найзмістовніші ілюстрації, також отримали заохочувальні призи. 

– Роботи дуже цікаві, й я як технічний директор, вважаю, що діти в сучасному світі дуже просунуті  й вони як амбасадори виступають й можуть довести своїм колегам й дорослим, що  таке безпечний газ, тому що саме більше порушують правила безпеки – це дорослі, – зазначив Сергій Савченко.

Учасниця конкурсу Вікторія Ярошенко створювала свій малюнок понад три години. Її тато працює у АТ “Чернігівгаз” майстром аварійно-диспетчерської служби, а тому змалечку розповідав, як правильно користуватися газовими приладами. 

– Це кухня, а на кухні саме найчастіше використовуються газові прилади, тому і намальована кухня, а на ній намальовано все те, чого не можна робити, – кажуть Євгеній та Вікторія Ярошенки.

– Що стосується газу, всі ж стараються, ось дочка підростає, скоро буде готувати самостійно їжу, вчитися треба. Постійно ж розказується, що треба ж перекривати краник після кожного користування газовими приладами. Спочатку треба запалити сірничка, потім пустити газ, ну й так далі,-  зазначає тато Євгеній.

Правила користування газовими приладами у малюнку відтворили і брати Макар та Захар Лебедки. Як розповіли діти, своєю роботою хотіли розповісти про небезпеку у разі витоку газу.

– Ми раді, тому що виграли й зайняли друге місце, тому що приїхали, подобається, й сам малюнок нам подобається, – підкреслюють  Макар та Захар Лебедки.

Всі учасники конкурсу отримали персональні примірники буклетів. Для проведення занять з безпеки життєдіяльності 400 буклетів «Чернігівгаз»  передасть до бібліотек навчальних закладів Чернігова та області.