ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відкривається новий арт-простір

Featured Video Play Icon

  Жителі мікрорайону Шерстянка матимуть свій куток, де можна відволіктися від важких думок і збагатитися духовно. Колектив будинку культури і мистецтв відкриває мистецький проект, простонеба на території колишнього парку. Він має символічну назву «Стіна».

-Як розказують старожили, то цей парк колись тут називався « Казка» , тому тут були статуї казкових персонажів , ось власне тут є чи то дельфін чи то кит , все що дійшло до нас то ми його зберегли , трохи підрихтували , трошечки підмазали щоб залишити цей момент. Тому кажуть що весь парк був в казкових героях , ми ще чекаємо що після нашої перемоги цей парк також видозміниться , але посильну нам частину , ми розпочали зараз біля нашого приміщення, – розповів директор ККЗ « Центру культури і мистецтв» ЧМР Дмитро Мельниченко.

 Місцевий художник взявся допомогти в реалізації даного задуму. А саме на старій стіні, якій вже майже 70 років, створив арт-об’єкт.

– Якогось малюнка немає, це просто форма стіни, бо я тут все життя прожив і ця стіна давала якийсь смуток, а так вона буде гарна, розмальована і все буде добре, – зазначає художник Андрій.

Вже цієї п’ятниці тут на порожньому місці, з’явиться імпровізована сцена для виступу артистів, яка працюватиме за умови гарної погоди з травня і до кінця серпня .

Кожного тижня в п’ятницю або в суботу тут буде відбуватися концертна програма , плюс ми плануємо робити танці , зумбу , румбу , це все відбуватиметься тут додаватися будуть виставки нашої художньої студії, плануємо в подальшому ще якісь активності , можливо залучення майстрів. Плюс бібліотека філія якої знаходиться у нас обіцяє майстер – класи, – говорить  Дмитро Мельниченко

5- го травня першими відкриє творчий проєкт « Стіна», народний аматорський колектив «Граймо».