Новини

Готель “Градецький” планують реконструювати під житловий будинок

Готель “Градецький” у Чернігові планують реконструювати під житловий будинок із вбудованими приміщеннями соціально-побутового призначення. Відповідне рішення погоджено на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 14 лютого.

Про це повідомляє пресслужба міської ради на офіційному сайті.

Зокрема, зазначається, що наданий дозвіл стосується тільки реконструкції будівлі готелю — про нове будівництво на території навколо неї не йдеться.

 Сам готель буде реконструйований під житловий будинок. Його поверховість не збільшується, а тільки змінюється внутрішня конфігурація самої будівлі, покрівлі. Планується, орієнтовно, облаштування 150 квартир різного планування. Паркування здійснюватиметься за рахунок прибудинкової території, яка відведена під будівлю,  пояснив начальник Управління архітектури та містобудування ЧМР Сергій Калюжний. 

Нагадаємо, що питання про надання містобудівниих умов АТ “Готель Градецький” вже виносилося на одне із попередніх засідань виконкому, але, за пропозицією тоді секретаря міської ради Олександра Ломако, було знято. Зроблено це було з метою отримання членами виконкому і мешканцями Чернігова пояснень від власника стосовно його бачення та візуалізації забудови цієї земельної ділянки. 

 Зараз про перспективу будівельної галузі і будівництва нових квартир говорити складно, але, якщо забудовник бачить перспективу і планує інвестувати кошти, то, звичайно, для міста між готелем, який не працює і стоїть у напів занедбаному стані декілька років та збудованим сучасним будиком на його місці, кращим є останній варіант.  Адже, це робочі місця, інвестиції, якесь навантаження для бізнесу, – підкреслив в.о. міського голови Олександр Ломако.