ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові приводять до ладу пляж «Золотий берег»: чи буде купальний сезон цього року?

Featured Video Play Icon

Весняна повінь відступила, і чимало чернігівців вже відкрили свій особистий пляжний сезон. На «Золотому березі» кількадесят містян загоряють, ловлять рибу та купаються. Паралельно комунальники прибирають пляж від наслідків повені.

Дуже була велика вода в цьому році, за останні роки це найбільша вода. Принесла вона дуже багато сміття, мулу, дерев багато на території пляжу попадало. І зараз ми все прибираємо, щоб люди могли тут відпочивати добре, – розповів начальник КП «Паркування та ринок» ЧМР Микола Гоголь.

 Повінь також змила значну частину піску з пляжу, тому потрібно завезти новий. Наразі управління ЖКГ оголосило тендер на його поставку.

Дуже швидко пішла вода, дуже швидко. Залишилось багато мулу, самі бачите. Був пісочок, а зараз він в отакому стані. Скоріш за все в п’ятницю загонимо техніку, прогрібем його зранку, щоб мало було людей, розпушимо грунт, щоб кірка ця розбилася, а потім будемо завозити пісок, – зазначив Микола Гоголь.

За словами Миколи Гоголя, урочистого відкриття пляжного сезону цього року чекати не варто – все ж, у країні йде війна. Також на пляжі не чергуватимуть водолази, адже їх усіх перевели на Херсонщину для допомоги постраждалим від повені після підриву Каховської ГЕС.

 Дно біля «Золотого берега», як і сам пляж, наразі не обстежене, тому купатися тут поки не рекомендовано.