ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Відновлення інфраструктури: міжнародні партнери нададуть Чернігову обладнання на 410 тисяч євро

Featured Video Play Icon

Насосне обладнання та електролізна станція, вартістю 410 тисяч євро. Таку допомогу в рамках партнерства з німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ отримає одне з основних підприємств критичної інфраструктури міста – Чернігівводоканал. Про це за результатами 10-денного відрядження до Міністерства економіки Німеччини на загальноміській нараді повідомив очільник КП Сергій Малявко.

-Там була зустріч із секретарем Бундестагу, а також посадовими особами міністерства економіки, які відповідають по напрямку України по партнерству з GIZ – німецькою урядовою організацією. Це партнерство у нас уже більше півроку, як результат – у цьому році отримаємо насосне обладнання на одну із насосних станцій, та станцію гіпохлориту електролізну на зруйновану насосну станцію №2 на загальну суму 410 тисяч євро, це десь орієнтовно 17 млн гривень, – розповів директор КП “Чернігівводоканал” Сергій Малявко.

 Крім того, за словами Малявка, німецька сторона попросила надати проєкт, що нині особливо важливий для міста – ним став проєкт реконструкції очисних споруд, який у минулому році оцінювався у 28 млн євро. Впродовж 2023-го європейські партнери його мають розглянути і вирішити, чи готові фінансувати.