Факт-новини: оперативні сюжети

В Чернігові ще один інфікований

Featured Video Play Icon

Ще одного пацієнта з позитивною реакцією на COVID-19 виявили 6 травня в третій поліклініці чернігівської міської лікарні №1. Це чоловік, який приїхав з Росії. Не витримавши правил самоізоляції, він прийшов здавати аналізи до інфекційного кабінету.

Саме в цьому закладі захворіла і медсестра. За словами завідувачки відділенням  Лілії Запеки, хвора почувається добре.

Сьогодні у поліклініці тихо і малолюдно. Персонал працює в захисних масках, реєстратура – в захисних екранах. Медичні працівники намагаються надавати консультації дистанційно, консультують по телефону, вайберу. Телефони не вмовкають ні на хвилину.

Сімейний лікар Олександр Зленко каже, кількість пацієнтів, які приходять до поліклініки, дійсно, зменшилася в рази. Якщо хворий з температурою все ж приходить до поліклініки, його направляють до інфекційного кабінету, вхід до якого розташований окремо.

Медики просять під час карантину не нехтувати встановленими правилами. Якщо не чіпати обличчя брудними руками, – кажуть, – то і зараження не буде. За офіційною інформацією, на сьогоднішній день у Чернігові виявлено 13 випадків захворювання на COVID-19. Всього в області 67 випадків інфікування на коронавірус. 11 осіб госпіталізовані, 38 – на амбулаторному лікуванні. Одужали 12 пацієнтів, 6 летальних випадків