НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові будуватимуть школу – садочок на Бобровиці

Featured Video Play Icon

Проєкт нової школи – садочка у мікрорайоні Бобровиця у Чернігові , яку планують збудувати на місці колишньої  ЗОШ №  23  уже готовий. Його експертиза через певні технічні проблеми затрималась, але наразі це питання уже вирішено. Повідомив начальник управління капітального будівництва Чернігівської міської ради В’ячеслав Почеп.

Попередній  проект передбачає, що  у школі-садочку буде 4 дитячі групи та чотири класи для початкової школи. Вона матиме адміністративну частину, кухню , їдальню та пральню. На території також розташують сучасні спортивні та дитячі майданчики.  Це досить дорогий проект і його будуть реалізовувати у кілька етапів. Власним коштом зробити це буде нереально, вважає  В`ячеслав Почеп. У 2021 році  після проведення тендеру , роботи стартують. У міському бюджеті на це передбачено  8, 5 мільйонів гривень.

  •  Попередній кошторис 400 млн. 239  тис. грн. Загалом близько 258 млн. грн. це – будівельно – монтажні роботи, 58 млн. – додаткове обладнання, близько 80 додаткові витрати. Навряд чи ми зможемо за 1-2 роки збудувати. Коштів не вистачає, тому це компромісно правильне рішення. Навряд чи міський бюджет  зможе витримати це навантаження. Проведемо закупівлю, а далі будемо намагатися разом з міським головою, міською та обласною радою  вирішувати це питання , – наголошує керівник УКБ Чернігівської міської ради В’ячеслав Почеп.

Нагадаємо, колишня школа №23 була  збудована у 1929 році.  Вона не відповідала санітарно – технічним нормам та сучасним вимогам. Була дуже стара і зношена. Спортзал стояв окремо, туалети знаходилися на вулиці. Тоді в школі навчалося  близько 220 дітей. Після її закриття  учнів перевели до школи №16. Старі будівлі знесли і розпочали підготовку проектної документації.