НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові та області триває кампанія з вакцинації від корона вірусу

Featured Video Play Icon

  6800 доз вакцини AstraZeneca індійського виробництва отримав наш регіон. Прищеплювати продовжують медичних працівників, військових медиків, долучаються до вакцинації і  громадські діячі. Процедура добровільна, безкоштовна, проходить безболісно і майже ніяких ускладнень не викликає. Щодня на Чернігівщині кількість бажаючих уберегти себе від небезпечного вірусу зростає.

За словами начальника Чернігівського обласного центру громадського здоров’я Володимира Тарасовського , за кількістю бажаючих отримати щеплення наша область з поміж інших  в Україні посідає 2 місце. Від початку старту кампанії –  з 24 лютого  – вже пройшов певний період, люди бачать, що ускладнень вакцина не викликає, тому охоче дають згоду на щеплення.

Чернігівець Ігор Кузін – завідувач ковідного  відділення обласної лікарні –  був першим, хто отримав щеплення  в області. Минуло вже 16 днів після введення препарату,  серйозних ускладнень після вакцинації у чоловіка, як і у 42-ох  вакцинованих співробітників цього ж відділення, не було. Лікар  щодня стикається з важкими хворими. Каже, за увесь час пандемії  бачив  багато летальних випадків, коронавірус називає вкрай небезпечним, а тому вважає,  що вакцинація – поки єдиний метод захистити себе.

Сумніватися в тому, робити чи не робити щеплення від коронавірусу, не став і лікар-пульманолог загально-соматичного відділення  Чернігівської обласної лікарні Іван Тельнов. Чоловік, коли дізнався, що розпочалася кампанія з вакцинації, одразу погодився. Ніяких  побічних ефектів після щеплення лікар не відчув, того ж дня повернувся до звичайного робочого режиму.

На вакцину від  коронавірусу чекав і  журналіст  Валерій Литовченко.  Чоловік у групі ризику, бо має хронічне захворювання. Він один з 18 публічних осіб  на Чернігівщині, що отримав щеплення  поза чергою, разом з медиками. Чоловік розповів, записувався на щеплення ще від початку кампанії через додаток “Дія”, увесь цей час чекав,  та коли побачив на сайті Чернігівської ОДА повідомлення про те, що можна записатися на вакцинацію поза чергою, зробив це без вагань. Про свій стан чоловік звітував у соціальній мережі.  Жодних ускладень від щеплення  він не мав. Пройшло вже  5 днів від моменту вакцинації, самопочуття каже, чудове.

Днями на Чернігівщині розпочнеться  другий етап вакцинації, зазначає Володимир Тарасовський. Щеплення  отримають вдруге ті, хто прищепився  два тижні тому,  а також всі інші працівники медичних установ  та особи,  старші 80 років. Стосовно вакцин турбуватися не слід, адже  Чернігівщина дозами препарату забезпечена в достатній кількості.