Факт-новини: оперативні сюжети

Призовники Чернігівщини готуються до відправки у військо

Featured Video Play Icon

19-річний Владислава Загоруя, один з осінніх призовників. Хлопець каже, в його родині військовозобов’язані всі чоловіки і не тільки. У роки Другої світової в медсанбаті служила бабуся.

Він як і 466 молодиків з нашої області цьогоріч поповнять лави Збройних Сил України та інших військових формувань. Але спочатку призовникам необхідно вдало пройти медичну комісію. Серцево-судинні захворювання, порушення опорно-рухового апарату найчастіше стають на заваді виконанню військових обов’язків.

Згідно встановлених норм військовослужбовці перебувають на повному державному утриманні: розміщуються в казармах, забезпечуються щоденним триразовим харчуванням та військовою формою одягу. Від початку служби, новобранцям виплачується одноразова грошова допомога – 4 тисячі 540 гривень. Потім, в залежності від звання та посади, щомісяця строковики отримують від 350 до 700 грн.

6 жовтня перші 50 молодиків будуть відправлені до військових частин. Нагадаємо, осінній призов на строкову військову службу розпочався з 1 жовтня та триватиме до середини грудня.