ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Майстер-класи та благодійний ярмарок: як відзначили День молоді у Чернігові

Featured Video Play Icon

Майстер-класи, аквагрим, ігрові локації та благодійний ярмарок. У суботу, 12 серпня, у Чернігові відсвяткували День молоді. Через несприятливі погодні умови того дня, управління в справах сімʼї, молоді та спорту міськради перенесло захід до холу одного з торгових центрів. Тому заплановані спортивні активності довелося скасувати. Попри це на дітей та молодь чекала насичена розважальна програма. 

– Я встиг пограти в шахи, вежу. Купити сувеніри на ярмарку, послухати музику цікаву, патріотичну. Дуже сподобалося, гарний колектив, усе дуже добре. Я виграв самі шахи, солодощі та гарно просто провів час, – розповідає Даниїл.

Свято дуже.  Ми отримуємо тут гарні емоції, по-перше. А, по-друге, цим ми будемо допомагати нашим збройним силам, ЗСУ, – підтверджує Софія.

Гарні майстерні, майстер-класи для підлітків зараз проходять, тому дякуємо всім нашим друзям, що долучилися в цей день святкувати День молоді саме з нами, у нашому прекрасному місті, – зазначила Марина Ковтун, головна спеціалістка відділу в справах сім’ї та молоді управління в справах сім’ї, молоді та спорту ЧМР.

Благодійний ярмарок на святі організували волонтери обʼєднання добровольців «Бо Можемо». Усі бажаючі могли придбати вироби ручної роботи: ляльок-мотанок, свічки, браслети з бісеру, — або просто задонатити.

Нашим дітям, молоді треба пам‘ятати, що війна триває і треба допомагати всіма силами. І навіть сітки до нас приходять плести, кікімори, хтось може купити поробочку, і докласти всі зусилля для того, щоби настала скоріше Перемога нашої країни, – підкреслила волонтерка обʼєднання добровольців «Бо Можемо» Юлія Галюга.

Поринули юні чернігівці й у кулінарну атмосферу — у межах свята провели «Граїмо». Нагадаємо, це спільний проєкт громадської організації шеф-кухаря Євгена Клопотенка «CultFood» та міжнародної організації ЮНІСЕФ. Цього разу правила здорового харчування в легкій розважальній формі вивчала молодь 14–17 років.

Їжа — це дуже суттєва, велика частина здорового способу життя. Якщо ми хочемо, щоб молодь у нас вела здоровий спосіб життя, здорова їжа, здорове харчування — це одна з ключових складових цього здорового способу життя, – зауважує заступниця директора КЗ ПНЗ «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» ЧМР Людмила Довгоброд.

Я дізналася багато нового. Я дізналася, який сік та що корисно споживати. Я дізналася, скільки в колі міститься цукру.  Мені дуже сподобалося, бо сьогодні вихідний та я знайшла багато нових знайомств. І я дуже вдячна Збройним силам України за те, що ми проводимо цей день тут, – зізнається Софія, учасниця «Граїмо».

За словами Людмили Довгоброд, у часи повномасштабного вторгнення діти та молодь є найбільш вразливими, адже, на відміну від дорослих, їм важче опанувати свої емоції та впоратися з негативом. Тому їм необхідна додаткова підтримка, що полягає у всебічному розвитку та організації змістовного дозвілля.

Наші клуби за місцем проживання, намагаються всіма силами цьому сприяти, і самостійно, і в співпраці з різними організаціями. Тобто в наших клубах проводяться різноманітні заходи, святкування, квести, майстерні, і просто наші клуби — це осередки для молоді, для дітей, де вони можуть просто прийти, поспілкуватися, розказати як ти. Оце питання, яке зараз ми задаємо всім своїм рідним та близьким із надією, що саме цим питанням їм можливо допомогти й підтримати, – підкреслює Людмила Довгоброд, заступниця директора КЗ ПНЗ «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» ЧМР.

Діти, підлітки та їхні батьки провели час весело та активно. Зібрані на заході волонтерами «Бо Можемо» кошти, а це понад 4000 гривень — додадуть до суми, на яку придбають прилад нічного бачення для одного з підрозділів 143-ї бригади.