ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Трагедія на виробництві у Чернігові: загинули троє працівників

Featured Video Play Icon

У Чернігові на виробництві загинули троє працівників. Трагедія сталася в неділю, 17 вересня,  близько 11-ї ранку на території одного з місцевих підприємств. Під час розвантаження зерна з елеватору відбулося руйнування металевого конусного силосу, внаслідок чого звідти висипалося майже 100 тонн зерна.

– Рятувальниками під час пошуково-рятувальної роботи з-під зерна було вивільнено тіла трьох осіб, на жаль, медики констатували смерть. Для проведення робіт від ДСНС було залучено 39 людей особового складу та шість одиниць спеціальної техніки, – розповіла речниця ГУ ДСНС у Чернігівській області Ніна Луценко.

На місце події також прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили: загиблими виявилися працівники підприємства 1960-го, 70-го та 76-го років народження.

Наразі обставини загибелі людей розслідуються в межах кримінального провадження за частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України — це порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, якщо воно спричинило загибель людей, – зазначила речниця Національної поліції в Чернігівській області Наталія Слабеняк.

Стаття передбачає обмеження волі до 5 років або ж ув’язнення на строк до 8 років із позбавленням права обіймати деякі посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років, додали в поліції.