ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові через ожеледь ускладнився рух тролейбусів

Featured Video Play Icon

Вкриті шаром льоду гілки дерев, паркани, транспорт, дроти і ..тролейбусні контактні лінії. Ожеледь, в якій прокинувся Чернігів 22 листопада, спричинила певне ускладнення руху електротранспорту – через зледеніння мереж чимало рогатиків просто зупинялися посеред маршруту. Як зазначають в ЧТУ, більшою чи меншою мірою з початком зими ситуація повторюється щороку, коли висока вологість повітря співпадає з близькою до нуля температурою, а нерідко і холодним вітром. І ефективних методів боротьби з тонкою кіркою, якою за таких умов обростають дроти, поки немає.

За словами Руслана Ємця, так цього ранку було на Масанах, де вітер зазвичай сильніший, ніж у центрі, і де як у віддаленому мікрорайоні менша кількість транспорту на лініях. На тих ділянках, де тролейбуси ходять з невеликим інтервалом, випуск на маршрути частково старіших моделей давав результат. І поки вологість не знизиться, чи не вимерзне, проблеми з курсуванням електротранспорту можуть зберігатися.

Ожеледь може триматися від кількох годин до кількох днів, або повторитися пізніше, тому містян просять поставитися до цього із розумінням та перетерпіти незручності.