ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Символ співпраці: у ліцеї Чернігова висадили алею сосен, переданих з Латвії

Featured Video Play Icon

На знак дружби та співпраці. На території ліцею №22 та 13-ї школи у Чернігові 2-го червня висадили сосни, надані нашому місту делегатами з Латвії.

-Ми знаємо, що наш чернігівський ліцей №22 є єдиним закладом в області, який працює в проєкті асоційованих шкіл ЮНЕСКО. Саме тому було вирішено започаткувати таку гарну традицію, яка співпала з останнім дзвоником, з випускним у 11 класів і у 9-х, – розповіла заступниця Чернігівського міського голови Вікторія Пекур.

В ліцеї №22 сосни висаджували випускники – в урочистому вбранні, одразу після останнього дзвоника. Вони залишають по собі унікальний слід, за яким їх згадуватимуть їхні вчителі.

– Це прикольно. Буду потім приходити, мабуть, дивитися – «це я зробив».

– Я думаю, що це доволі добре. Можна потім приходити, дивитися як воно росте, те що ти посадив.

– Мені дуже подобалося тут навчатись. Тут гарні вчителі, однолітки мої теж дуже гарні, тому мені подобалося тут навчатись. Я тут з першого класу по 11-й була.

Більше 80-ти саджанців сосни передали Чернігову Надзвичайний і Повноважний Посол Латвії в Україні Ілгварс Клява та міністерка економіки Латвії Ілзе Індріксоне під час візиту до нашого міста 23-го травня.

-Асоціація з тим, що це перша така сходинка у нашій співпраці у відновленні міста. Ми з вами чудово знаємо, що людина для того, щоб прожити достойне життя, має посадити дерево, побудувати будинок і народити дитину. То це перший шлях у дітей, вони саджають ці сосни, – підкреслила Вікторія Пекур.

Латвія є одним з партнерів України і Чернігова зокрема. Її уряд наразі планує виділити 2 мільйони євро для відбудову нашого міста після російської навали. Кошти зокрема спрямують на відновлення потужностей КП «Чернігівводоканал», а також забезпечення обладнання для закладів освіти.