ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Транспорт у поминальні дні: до кладовища «Яцево» в Чернігові спрямують додаткові автобуси

Featured Video Play Icon

На поминальні дні у Чернігові збільшать кількість автобусів, що курсуватимуть до кладовища “Яцево”. Про це на щотижневій наради у муніципалітеті 7-го травня повідомив  начальник профільного управління Олександр Рижий. Зокрема, йдеться про 6 маршрутів та 50 автобусів, якими з різних мікрорайонів міста можна буде дістатися до міського кладовища.

Наприклад, 24 він на Чезарі буде продовжено до Яцево, 31 й теж. Всі ті, котрі кінцеві, ближче до Яцево, будуть продовжені, тільки видозмінений буде 27, буде курсувати на Яцево від Шерстянки, щоб забезпечити. На Яцево працює 6 одиниць, буде 50 в неділю. Понеділок, вівторок буде 40, а у вівторок ще менше,-  повідомив начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР Олександр Рижий.

До поминальних днів місто готувалося завчасно. На “Яцево” наводили лад, провели прибирання та перевірили подачу води працівники спецкомбінату. Також поновлено дорожні розмітки та проведено ямковий ремонт дорожнього покриття для безпечного руху транспорту. Олександр Ломако дав доручення, посилити роботу усіх відповідальних служб, аби запобігти надзвичайним ситуаціям і забезпечити дотримання правопорядку. Ще одне місце, яке відвідують десятки чернігівців, аби вшанувати пам’ять своїх родичів — меморіальний комплекс “Ялівщина”. Там поховані воїни, які віддали своє життя у боротьбі з рашистськими загарбниками, а також цивільні. Наразі триває облаштування меморіалу. За інформацією управління ЖКГ, вчергове відбулася зустріч з родинами полеглих, вони звернулися до представників міської влади з проханням відтермінувати поновлення робіт і розпочати їх після Радониці.

Пам’ятники безпосередньо виготовлені, які в процесі, все замовляється, якби затримки за цим немає, – зазначив в.о начальника управління ЖКГ ЧМР Андрій Черненко.

Нагадаємо,  минулого тижня на Красній Площі у Чернігові оновили меморіальну стелу загиблим учасникам АТО/ООС та Героям Небесної Сотні. Усього замінили понад 200 світлин та тексти з біографіями полеглих Героїв. В умовах обмежених можливостей бюджету і пріоритету на допомогу ЗСУ, це хоч і мінімальний, але важливий крок для  вшанування пам’яті наших захисників.