Новини

Ошукали військових ЗСУ та волонтерів: у Чернігові засудили трьох учасників злочинної групи

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Новозаводським районним судом визнано винними трьох учасників організованої злочинної групи у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайства) (ч. 4 ст. 190 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Чернігівської області.

Читайте також: Представився лікарем і ошукав на 10 тисяч доларів: у Чернігові поліція затримала шахрая

За даними слідства, внутрішньо переміщена особа з території Луганської області у липні 2022 року створила організовану групу, залучивши своїх знайомих із числа мешканців м. Чернігова.

Організатор розробив злочинну схему щодо шахрайського заволодіння грошовими коштами військовослужбовців ЗСУ, їх родичів та осіб, які займаються волонтерською діяльністю з купівлі транспортних засобів для потреб ЗСУ.

Зловмисники розміщували у мережі Інтернет завідомо неправдиві оголошення щодо продажу транспортних засобів за нижчими від ринкових цінами. Потенційним покупцям підозрювані повідомляли про наявність таких авто, необхідність перерахування грошових коштів на їх банківські рахунки в якості оплати митного оформлення та доставки замовлення.

Завдяки злагодженій та скоординованій роботі правоохоронних органів діяльність злочинного угрупування припинено у серпні минулого року.

Організатору злочинної групи судом призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, одному з її учасників – 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, іншому, зважаючи на його роль та одноособове повне відшкодування збитків – штраф з конфіскацією майна.

Викриття організованої групи проводилося спільно зі слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП України.

Наразі вирок не набрав законної сили.