ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Нагороди героям: родинам загиблих воїнів вручили ордени «За мужність»

Featured Video Play Icon

Хвилиною мовчання в пам’ять про всіх захисників та мирних громадян, загиблих внаслідок російсько-української війни, Чернігів почав 24-ту позачергову сесію міської ради. Кожна втрата це біль рідних і близьких, але і нашої громади в цілому, тому що ми – єдині, підкреслив Владислав Атрошенко. Серед цих тисяч і чернігівці Віталій Трухан та Валентин Пармьонов – бійці полку “Азов” і оборонці Маріуполя, які загинули, захищаючи Україну в одній із найгарячіших точок на початку повномасштабної збройної агресії. Державні ордени “За мужність” ІІІ ступеня, присвоєні воїнам посмертно, цього дня вручили їхнім родинам міський голова та командир військової частини Національної гвардії України, до якої і відноситься загін спецпризначення.

Свою честь і шану полеглим та померлим захисникам і захисницям України місто також виразило, ухваливши всіма голосами “за” програму надання одноразової матеріальної допомоги членам їх сімей на 2023-ій. Нею передбачається виплата рідним 40 тисяч гривень – ціни, неспівставною з життям, але знаку підтримки від усієї громади. Боремося на всіх фронтах, а отже і з ідеологією ворога. Одне з додаткових питань, включене на розгляд сесії – звернення міської ради щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви та відповідних змін у законодавстві, винесене депутаткою Іриною Соломахою та адресоване керівництву держави, зокрема Президентові, Верховній Раді та Конституційному Суду.

Московська церква це частина агресії російської федерації, є непоодинокі факти співпраці окремих її служителів із окупантами, в тому числі викрадення людей, доносів, переховування зброї та самих загарбників, поширення наративів ворога і агітації за “русскій мір” – йдеться у документі. Саме ж звернення депутати підтримали у своїй більшості.