НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відкрився найстаріший театральний фестиваль

Featured Video Play Icon

У Молодіжному театрі розпочалися 37-мі “Грудневі театральні вечори”, які вдруге проходять в умовах воєнного стану. Перегляд вистави у наш тривожний час є особливим. Він занурює глядача не тільки в дію, що відбувається на сцені, а також  допомагає відновити душевну рівновагу.

Ти відключаєшся, включаєшся в ту виставу, на котрій знаходишся, і звичайно атмосфера відволікає від нашого горя, нашої війни, – каже глядачка Наталія.

Я привів своїх друзів. Ми будемо дивитися і насолоджуватися цією виставою, – розповів глядач Вадим.

Фестиваль розпочався з прем’єри легендарної комедійної історії “Робінзон і Крузо”, яку з акторами Чернігівського обласного театру ляльок поставив Ігор Чайка. З дозволу авторів п’єси режисер втілив на сцені Молодіжки власну версію.

Інші герої, трошки інша ситуація, але конфлікт в тому, що дві людини розмовляють різними мовами, не розуміють один одного на початку. На початку йде конфлікт, а потім вони шукають порозуміння, – зазначив режисер Ігор Чайка.

Протягом 6 вечорів на чернігівців чекатимуть різножанрові вистави – від комедійних, драматичних до музично-поетичної, зустрічі з відомими акторами та режисерами.