ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Сімейна поліклініка Чернігова отримала сучасне обладнання від французьких волонтерів

Featured Video Play Icon

Меблі та спеціальна апаратура для відкриття першого безоплатного подологічного кабінета в Чернігові, де лікуватимуть хвороби стоп та нігтів. Французькі волонтери передали сучасне обладнання сімейній поліклініці, що на Пирогова. Кажуть, у місті чимало як дітей, так і дорослих потребують консультацій саме цього лікаря. Тому й ініціювали таку допомогу.

– Щодо медичного обладнання — це дуже важливо, бо в Україні багато поранених, багато людей, які постраждали від бойових дій. Тому для нас важливо допомагати Україні, підтримувати та йти разом до перемоги , – зазначив волонтер Анрі Давід.

Це далеко не перша гуманітарна місія від іноземних волонтерів. Французька асоціація «Arasfec» співпрацює з чернігівським благодійним фондом «Паляниця». Вони від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну доставили місту 22 вантажівки допомоги. Серед якої речі і для наших захисників: турнікети, ліки, одяг, продукти та засоби гігієни. Особливу увагу приділяють передачі інвентаря як військовим госпіталям, так і місцевим лікарням.

– Біотуалети, туалети-крісла і все, що може знадобитися людині, яка, безпосередньо, перебуває в лікарні, – повідомив волонтер Олександр Чижик.

Людей, котрі постраждали від російської агресії, внутрішньо переміщених осіб або тих, хто втратив житло, також підтримують усім необхідним.

– Всі, хто постраждав, в основному, це ті, хто звертаються. Вони можуть отримати засоби реабілітації, палички, милиці, інвалідні візки,  будівельні матеріали, якщо постраждали їх будинки. Людина безпосередньо надає документи, що постраждав їх будинок і залежно від того, що в нас є, ми їй надаємо. Ми ж не держава, ми просто об’єднання людей, які хочуть співпрацювати з населенням і допомагати, – підкреслив волонтер Олександр Чижик.

За словами Анрі Давід, зупинятися на цьому вони не збираються і найближчим часом відправлять до Чернігова наступну вантажівку – враховуючи складну ситуацію в Україні, до допомоги долучаються усе більше людей із різних міст та регіонів Франції.