ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Реконструкція водопроводу на Любецькій: коли завершать роботи?

Featured Video Play Icon

На вулиці Любецькій у Чернігові добігає кінця масштабна реконструкція водопроводу, розпочата ще у березні цього року. Загалом підрядники замінили понад два кілометра труб на довговічні поліетиленові. Перехрестя Любецької та Чорновола вже заасфальтоване, решту ділянки готують до укладання дорожнього покриття. Всі роботи профінансовані з міського бюджету.

-Вже прокладені труби водопроводу, каналізації, було проведено гідравлічні випробування, хлорування води і на даному етапі водопровід першої черги закінчено, – зазначив виконроб Костянтин Личкун.

За словами Костянтина Личкуна, коли його працівники викопали чавунні труби старого водопроводу, вони практично розсипалися в їхніх руках. Це й не дивно, адже проклали їх у 60-х та 70-х роках минулого століття.

Місяць, два, три, – і він міг вже давати тріщини, проколи, і вода могла б виходити назовні, – зауважив Костянтин Личкун.

Раніше виконавчий комітет міської ради продовжив термін перекриття вулиці Любецької на ділянці від Мазепи до Ріпкінської до 31-го жовтня. Це пов’язано з перенесенням інженерних мереж.

-Біля вулиці Мазепи треба переробити три теплотраси і перекласти газопровід. На даному етапі це ще не зроблено, – пояснив виконроб.

Паралельно на Любецькій працівники “Чернігівводоканалу” вирівнюють каналізаційні люки, а співробітники “ЧТУ” відновлюють пошкоджену  контактну мережу. Більшість чернігівців, які користуватимуться оновленим водопроводом, вже підключені до нього. Це робили поступово, будинок за будинком, щоб не залишати без водопостачання цілу вулицю.