Факт-новини: оперативні сюжети

Програма «20 тисяч від УВФ»: скільки ветеранів війни відкрили власну справу у Чернігові?

Featured Video Play Icon

Вести власну справу допомагає ветеранам російсько-української війни та членам їх сімей Український ветеранський фонд. Для цього він запустив програму «20 тисяч від УВФ», яка компенсує підприємцям покупки, спрямовані на розвиток та підтримку їхнього бізнесу.

Вона для ветеранів, ветеранок, також цією пропозицією можуть скористатися дружина, чоловік, дружина, батько, мати, дитина – саме учасника бойових дій, а також члени сімей загиблих захисників України. На всю цю програму фондом виділено 10 мільйонів гривень, діятиме вона до кінця воєнного стану, – говорить головна спеціалістка сектору у Чернігівській області Міністерства у справах ветеранів України Оксана Петренко.

 Чернігівка Богдана Короваєва – одна з учасниць програми. Вона брала участь у тоді ще АТО у 2015-2016 роках як медик. Після повномасштабного російського вторгнення втратила роботу і вирішила відкрити власну справу.

Оскільки я дуже люблю фотографувати, вирішила втілити давню мрію і стати фотографом офіційно. Зареєструвала ФОП. В мене було три фотоапарати вдома, але вони всі куплені в 2010-2011 році. Вони цифрові, напівпрофесійні, я їх багато використовувала, і термін їх життя добіг свого терміну, – зазначає  учасниця проєкту Богдана Короваєва.

На думку Богдани Короваєвої, така фінансова допомога – якраз те, що потрібно для підприємців-початків. Тепер у неї повно творчих планів – фотосесії, виставки та конкурси.

Мені дуже подобається природа, я багато подорожувала і подорожую по Україні. По різним містам, місцям України. Подобаються цікавинки якісь, якщо це сюжетне фото, в природі явище. Та ж веселка, але цікаво подана. Якщо це фотоконкурс, то дуже вітається оригінальність. Веселку можуть сфотографувати 10 фотографів, а її треба сфотографувати якось унікально, – розповіла Богдана Короваєва.

 Наразі Український ветеранський фонд профінансував 162 заявки, з них 6 із Чернігова. Найчастіше в рамках програми компенсують покупку техніки – комп’ютерів, генераторів, електроінструментів тощо.