Новини

На Чернігівщині монтують другий модульний міст від французьких партнерів

У Чернігівській області розпочали монтаж ще одного модульного мосту від французьких партнерів. Наразі встановлюють балки прогонової будови. Попередньо було розібрано завали старого мосту та відремонтовано крайні опори, на які встановлюють нові конструкції. Про це повідомляє Служба автодоріг у Чернігівській області.

Читайте також: Розгляд апеляції Владислава Атрошенка: суд оголосив перерву до 1 лютого

Старий міст постраждав під час активної фази бойових дій на початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ на територію Чернігівської області у 2022 році, коли 70% краю були окуповані ворогом. Після деокупації та розчистки території навесні тут був збудований тимчасовий об’їзд для пропуску транспорту.

Це вже другий модульний міст на цій дорозі. Попередній встановили у першій половині січня, наразі там йдуть роботи з облаштування підходів до штучної споруди.

Як зазначили у Службі автодоріг, всього у грудні 2022 року Чернігівська область отримала в якості гуманітарної допомоги від Франції три мости. Вони невеликі. Довжиною близько 20, 30 та 60 метрів. Два з них встановлюють на дорозі регіонального значення, один – буде на трасі національного значення. Це важливі гуманітарні напрямки, які забезпечують транспортний зв’язок із Черніговом та громадами області, що знаходяться по правий берег річки Десна.

Мости виготовлені компанією Matiere за індивідуальними проєктами для кожної локації. Вони призначені для пропуску легкового та великовагового транспорту. У європейській практиці їх використовують як для цивільних, так і оборонних цілей. Можуть експлуатуватись як тимчасові переправи, так і постійні.