ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Шефська допомога: Чернігів фінансово підтримуватиме ще дві військові частини

Featured Video Play Icon

До програми шефської допомоги у Чернігові хочуть включити ще дві військові частини, з проханням про це до міської ради звернулися їхні командири. Це питання розглянули 1 травня на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Я думаю, найближчим часом ми переглянемо бюджет, в сторону збільшення. Тому що надходить багато звернень з господарських питань в/ч, які вони не можуть вирішити за кошти, які передбачені фінансуванням з боку центральної влади. Наш обов’язок під час війни, в непростий час, підтримувати військових як громада міста. Звичайно, у нас є багато інших обов’язків, і не можемо виконати всі запити в/ч, тому що у нас все таки на першому місці – це відновлення міста, забезпечення функціонування критичної інфраструктури, шкіл, лікарень і допомога людям, які постраждали, це головна задача міста. І на це ми спрямовуємо кошти міського бюджету. Але ці звернення надходять. І дійсно, я зустрічався з командирами, є робочі питання, по яким вони не можуть фінансування отримати по лінії міністерств, яким вони підпорядковуються. Тому що основні кошти, великі кошти, які держава спрямовує по напрямку безпеки і оборони, вони все таки спрямовуються на виконання бойових задач. А є штабна робота, є приміщення, їх необхідно також ремонтувати, – зазначив в.о Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Члени виконкому погодили рішення щодо внесення двох військових частин до міської програми шефської допомоги. Остаточне рішення прийматимуть депутати на найближчій сесії міської ради. Як зазначив в.о Чернігівського міського голови Олександр Ломако, в подальшому розглянуть можливість збільшення фінансування допомоги цим військовим частинам.