Факт-новини: оперативні сюжети

Гуманітарний вантаж із Німеччини прибув до Чернігова

Featured Video Play Icon

Люди з інвалідністю, похилого віку, важкохворі. Здебільшого такі групи населення потребують спеціального догляду та умов життя. 16 листопада до Чернігівського геріатричного пансіонату надійшов гуманітарний вантаж від спілки німецько-українського співробітництва «Feine Ukraine» з міста Гамбург. Передача ста дев’яносто п’яти функціональних ліжок відбулася завдяки діяльності чернігівського міського громадського об’єднання інвалідів «Шанс».

ГО “Шанс” більше 20 років займається благодійною діяльністю та опікується людьми з інвалідністю. Ця акція є черговим успішним проєктом.

Символічним є те, що благодійний вантаж прибув до Чернігова напередодні дня осіб з інвалідністю, який відзначається 1 грудня.

Наразі у Чернігівському геріатричному пансіонаті перебуває 411 людей похилого віку, ветеранів війни та праці. З них 265 потребують особливого догляду, за станом здоров’я вони не можуть самостійно себе обслуговувати.

Цей заклад – не єдиний у місті, де потребують таких ліжок. Частину з них невдовзі планують передати до обласної дитячої лікарні.