Новини

У Чернігові зареєстрували 1000 шлюб: що відомо про ювілейну пару молодят?

Сьогодні, 11 серпня, у Чернігові зареєстрували 1000 шлюб.  Ювілейною парою стали військовий Дмитро та його кохана Аліна.

Про це повідомили у Північно-Східному міжрегіональному управлінні міністерства юстиції.

Читайте також: У Чернігові планують звести сім будинків для містян, які втратили житло

Наречений стоїть на сторожі повітряного простору над рідним Черніговом, а під час активних бойових дій – захищав столицю. Свою долю зустрів понад 6 років тому в компанії спільних друзів і, як виявилося пізніше, батьки пари разом працюють.

Оскільки Дмитро військовослужбовець, наречені скористалися можливістю одружитися в день подачі заяви, тому, не чекаючи місяць, молодята вже зробили сміливий крок у сімейне життя.

Нагадаємо, з березня 2022 року реєстрація шлюбу стала можливою з дотриманням особливого порядку для певної категорії громадян, таких як військовослужбовці, поліцейські, працівники закладів охорони здоров’я тощо.

Так, наприклад, передбачена можливість проведення державної реєстрації шлюбу на підставі акту про укладення шлюбу, складеного безпосереднім командиром (керівником) вищезазначених осіб. Акт може складатися без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку з тим із наречених, хто відсутній, або з обома відсутніми нареченими.

У Чернігові з початку року таких шлюбів вже зареєстровано близько 10.