Факт-новини: оперативні сюжети

Комунальники Чернігова активно готуються до зими

Featured Video Play Icon

Календарна зима не за горами. І до перших опадів чернігівські комунальники готуються завчасно. У місті активно завершують ремонтні роботи, прибирають вулиці, чистять дощову каналізацію.

Вивозять комунальники і сміття-гілля з приватного сектору. До настання холодів потрібно привести Чернігів до належного санітарного стану. Щодня з ранку до вечора працівники комунального підприємства «АТП – 2528» у різних куточках міста працюють з “великогабаритом”.

Сміття та гілля з вулиць міста вивозять і відвантажують на полігон твердих побутових відходів, що на сміттєзвалищі у Масанах. За словами Оксани Асатрян, протягом декількох тижнів прибрали понад двадцять адрес – вивезли сміття як з центральних вулиць міста, так і з околиць. У планах на найближчі дні – приватні домогосподарства у районі Старої Подусівки.

Солі та піску у Чернігові також заготували вдосталь. А на випадок рясних снігопадів підприємство “АТП-25 28” застосовуватиме спецтехніку.

Цьогоріч підприємство придбало спеціальний маніпулятор – машину, яка забиратиме автівки порушників паркування на штраф-майданчик. Комунальники сподіваються, чернігівці паркуватимуться правильно і їхні машини не будуть заважати під час снігоприбирання, або доведеться сплатити штраф.

Цієї зими розчищенням та посипанням вулиць Чернігова займатиметься до трьохсот людей і понад 20 одиниць техніки. Нині комунальники вже готують дорожні суміші та переобладнують автомобілі, аби якісно і швидко розпочати зимовий сезон.