ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Допомога ЗСУ: до Дня вишиванки у Чернігові організували благодійний ярмарок

Featured Video Play Icon

Порадувати малечу та зібрати кошти на потреби Збройних Сил України. У дитячому садочку одного з найбільш постраждалих мікрорайонів Чернігова до Дня Вишиванки провели благодійний ярмарок.

– Ми співпрацюємо з Альоною-волонтером і вона приходить, робить заявки, куди потрібно кошти, і ми збираємо разом із батьками, і допомагаємо Збройним силам України, – розповіла завідувачка ДНЗ № 22 Тетяна Примачок.

Ідею вихователів провести святковий ярмарок активно підтримали батьки. Хенд-мейд вироби, картини, домашня випічка та навіть вареники із салом — усе це можна було придбати на святі.

– Сьогодні в нас, дійсно, на районі свято, адже до цього свята готувалися ми не один день. Готувалися ми, колектив педагогічний у нас дуже творчий, креативний колектив, готувалися наші всі працівники садочку. А також дуже гарну підготовку провели батьки, – зазначила Тетяна Примачок.

– Кожна група представляє свій стіл окремо. Готували випічку, мило варили, робили віночки, браслети дітки плели. Тобто дуже багато батьків старались, щоб це свято було насправді дуже цікавим для наших діток, – говорить Ольга Борисенко, мама вихованця ДНЗ № 22.

Відвідувачі могли не тільки купити товари, а й випробувати удачу в благодійній лотереї, зробити патріотичні фото та розважатися з аніматорами. Усі кошти організатори передали до «Єдиного Волонтерського Центру». Вони не вперше співпрацюють із дитсадком. Зокрема, колектив закладу передавав випічку пораненим військовим. На ярмарку ж збирають кошти для термінових потреб.

– Збираємо на підзарядну станцію «Буревій» для наших Чернігівський хлопців, ми збираємо на антимоскітні сітки, запит дуже великі зараз на це, на тканину піксель також. Багато-багато запитів. Тобто, зараз підзарядна станція, біноклі, компаси — те, що повинно сьогодні вже поїхати, – пояснили Альона Акуленко і Яніна Василенко, представниці БФ «Єдиний Волонтерський Центр. Чернігів».

Завідувачка 22-го садочку Тетяна Примачок, у якої двоє племінників воюють на фронті, переконана: зараз усі мають думати про нашу перемогу та допомагати, хто чим може.

– Щоб кожна мама дочекалася свого сина, щоб кожна сестра дочекалася свого брата, щоб кожна дитина дочекалася свого батька. Адже перемога — це для нас зараз найголовніше, що повинно бути в нашому житті. І ми на місці тут працюємо, виховуємо діточок у садочку й також своїми силами допомагаємо Збройним силам України, чим можемо, – підкреслила Тетяна Примачок, завідувачка ДНЗ № 22.

Сонячна погода, усміхнені дорослі та веселі діти — ярмарок став святом не лише для вихованців закладу та їхніх батьків, а і для всього району ЗАЗу, який рік тому пережив обстріли та бомбардування. Для малечі захід — це можливість відволіктися та гарно провести час.

– Ми раді, що в нас сьогодні в садочку це свято.

-І за це ми дякуємо нашим захисникам, – кажуть вихованці ДНЗ №22.

Як розповіли представниці «Єдиного Волонтерського Центру», військові позитивно реагують на подібні заходи, адже потреб у них чимало. За нагоди благодійний фонд долучається до проведення ярмарків, аби якомога швидше закрити запити бійців у гарячих точках.