Факт-новини: оперативні сюжети

Відновлення будинку на Льотній: на якій стадії ремонтні роботи?

Featured Video Play Icon

Стіни цієї дев’ятиповерхівки на Льотній назавжди запам’ятають день 27 березня. Тоді ворожі снаряди повністю знищили одну квартиру і серйозно пошкодили три сусідні, а також частково зруйнували дах. І нині після тривалих експертиз і розробок проєкту, цеглина за цеглиною, їх поступово відновлюють професійні будівельники, аби чотири сім’ї могли повернутися до своїх домівок, а мешканці всього будинку – отримати тепло та можливість пережити зиму.

За цей час поставили на місце одну з несних стін, що була посунута, повністю відновили міжкімнатну та перекриття, і тепер активно закривають периметр. На черзі вікна, прокладання заново внутрішніх мереж та монтаж балконних плит.

Дивіться також: Життя без води: мешканці вулиці Попова вже місяць чекають аби Укрзалізниця відремонтувала водогін

Останній етап – ремонт покрівлі, менш пріоритетний, тому його виконуватимуть після відбудови основної конструкції. За словами управительки, варіанти відновлення вони почали розглядати одразу після закінчення бойових дій, власним коштом або зі спонсорською допомогою, адже розуміли, що обіцяне відшкодування держави якщо і буде, то не скоро, а жити треба вже зараз. Потім їхній будинок, як іще більше 120-ти з прямими влучаннями, взяло на себе місто.

На сьогодні, весь будинок, окрім під’їзду, де триває капітальний ремонт, готовий прийняти теплоносій. За тиждень із гарячими батареями і дахом над головою мають бути всі без винятку квартири.