Новини

У найстаршої матері в Україні хочуть відібрати доньку: що відомо

Сьогодні, 25 квітня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету будуть приймати рішення про негайне відібрання доньки від найстаршої матері в Україні у зв’язку із загрозою її життю.

Про це повідомив о.в. міського голови Олександр Ломако в телеграм-каналі.

Читайте також: На Чернігівщині на річці перекинувся човен з прикордонниками: двоє загинуло

Вражений і глибоко стурбований, впевнений, як і більшість чернігівців, публікацією, яку виклала неповнолітня дитина у соцмережах, де вона скаржиться на свою матір і просить їй допомогти. Ми збираємося на позачергове засідання виконавчого комітету, де буде прийнято рішення про негайне відібрання дитини від матері у зв’язку із загрозою її життю“,- написав Олександр Ломако.

За інформацією поліції області, сьогодні в ході моніторингу соцмереж ювенальні поліцейські виявили допис 12-річної мешканки Чернігова, яка скаржиться на знущання 78-річної матері. Поліція негайно відреагувала на побачене та прибула на місце події разом з відповідними службами. Нині дівчинку вилучили та помістили до лікарні. 

Співробітники ювенальної превенції спільно з працівниками служби у справах дітей, лікарем-педіатром, співробітниками Чернігівського міського центру соціальних служб та представниками мобільної бригади соціально-психологічної допомоги в ході перевірки встановили, що дитина проживає в неналежних санітарно-гігієнічних умовах та зазнає домашнього насильства.

Стосовно цієї ж матері в листопаді 2022 року поліція вже складала адмінматеріали за частиною 1 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (скоєння домашнього насильства) та частиною 1 статті 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Згодом судом вищевказані протоколи були закриті.

Сьогодні поліція спільно з відповідними службами знову виявили факт неналежного виконання батьківських обов’язків, а також відсутність належного піклування про здоров’я дитини та її розвиток.

За неналежне виконання батьківських обов’язків на матір дівчинки склали адміністративні протоколи за частиною 1 статті 184 КУпАП та за частиною 1 статті 173-2 КУпАП.

Дитину вже оглянув спеціаліст, травм не виявлено. Подальша її доля буде вирішуватися.