ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Святкова благодійна акція: чернігівці збирали кошти на авто для воїнів

Featured Video Play Icon

Свічки, картини, поробки з дерева та випічка. Все це виробили студенти Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права аби продати та зібрати кошти на автомобіль для військових. У муніципальній книгарні Чернігова провели благодійний ярмарок. Захід приурочили до Дня української вишиванки.  

– Сьогодні разом з Чернігівським інститут інформації, бізнесу і права ЧІІБІП, “Aware Zone” Юлія Дарницька. Ми проводимо спільний захід, завдяки якому збираємо кошти на потреби ЗСУ. Все, що сьогодні купує хтось в будинку книги, чи на вулиці, чи в самому магазині, ми 10% від загального обсягу продаж, переведемо на рахунок благодійної організації, – розповів директор КП “Будинок книги” Артем Стах.

Великий асортимент виробів ручної роботи. Студенти інституту з початку війни виробляли свічки та відправляли їх до воїнів ЗСУ і наших бійців ТРО, розробляли та друкували 3Д картини авторства чернігівського студента.

Ці картини мають великий попит в експорті до США, вони дорогоцінні, але тут ми звичайно, для своїх, продаємо їх за мінімальні кошти для того, щоб підтримати якби і ЗСУ, і, в свою чергу, задовольнити наше населення, наших чернігівчан такими гарними картинами в себе в оселях чи на робочих місцях, – говорить ректорка Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права Тетяна Шестаковська.

Носити вишиванку – світовий тренд, каже одна з організаторів акції, співзасновниця “Aware Zone” Юлія Дарницька.

По-перше, ми дуже хотіли залучити молодь до такої активності, до благодійного ярмарку, взагалі до тренду носити вишиванки, бо це наша національна ідентичність. Це дуже важливо і не тільки сьогодні, а й взагалі, протягом року, – розповіла депутатка Чернігівської міської ради Юлія Дарницька.

Кожен, хто проходив повз міг купити вишиванки та смаколики, потанцювати під українські хіти та зробити патріотичні світлини. Головне – зібрані кошти підуть на допомогу нашим військовим.

Це завжди важливо. Це не тільки у цей час. Благодійність це теж для мене таке тепле почуття, тому що допомагати близьким. Взагалі я працюю у благодійному фонді, то для мене це взагалі важливо, допомагати людям, – зауважила відвідувачка благодійного ярмарку Людмила.

За словами ректорки ЧІІБІП, Тетяни Шестаковської, такі акції відбуваються постійно. Цього разу студентам вдалося зібрати майже 6 тисяч гривень для потреб військових. До цієї суми також додасть свій внесок «Будинок книги», а це 10% від виручки цього дня.